Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

До кінця тижня в Україну має прибути перша партія «Ремдесивіру» для лікування пацієнтів з COVID-19 – МОЗ

До кінця тижня в Україну має прибути перша партія «Ремдесивіру»  для лікування пацієнтів з COVID-19 – МОЗУкраїна закупила для пацієнтів з COVID-19 «Ремдесивір», який ВООЗ назвала неефективним
Україна закупила понад 28 тис. флаконів лікарського засобу «Ремдесивір» для лікування 4,7 тис. пацієнтів з COVID-19.
 
Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко.
 
За його словами, минулого тижня МОЗ дозволила ввезти незареєстрований лікарський засіб «Ремдесивір», який входить у вітчизняний клінічний протокол з надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби, і був закуплений ДП «Медичні закупівлі».
 
Однак, за словами Іващенка, «Ремдесивір» може застосовуватися лише у випадках, передбачених протоколом. 
«В Україну має прибути перша партія цього лікарського засобу — близько 14 тис. флаконів. Постачання здійснюватиметься до кінця тижня. Водночас загальна процедура передбачала закупівлю 28,2 тис. одиниць цього лікарського засобу, що буде направлений на лікування 4,7 тис. пацієнтів з середньою та тяжкою патологією і перебігом COVID-19», — пояснив заступник міністра.
 
Він уточнив, що лікування певним препаратом здійснюється виключно з урахуванням індивідуального перебігу захворювання, супутніх патологій, можливих протипоказань та вимог національного протоколу.
 
Нагадаємо, що в липні після схвалення Європейською комісією «Ремдесивір» став першим дозволеним у ЄС препаратом від COVID-19. Утім у жовтні ВООЗ після проведення низки досліджень оголосила неефективними в лікуванні коронавірусу досі популярні препарати – «Гідроксихлорохін» та «Ремдесивір».

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED