Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Пік епідемії в Україні прогнозують на кінець листопада – Центр Громадського Здоров’я

Пік епідемії в Україні прогнозують на кінець листопада – Центр Громадського Здоров’я20 тисяч інфікованих за добу – цілком реальна цифра, яка може бути в листопаді.
У Центрі громадського здоров'я очікують пік вірусних захворювань у кінці листопада. Мається на увазі поширення як і ГРВІ, так і коронавірусної інфекції.

Виконавець обов'язків директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін повідомив, що піковий період усіх вірусних інфекцій зазвичай припадає саме на листопад й після цього йде на спад протягом грудня, січня.
Згідно з прогнозом, за найгіршим сценарієм в цей період в країні реєструватимуть до 35 тисяч хворих на вірусні інфекції за день. Натомість Кузін зазначив, що сценарій у 20 тисяч нових випадків захворювання на добу цілком реалістичний.
«Зараз дуже важко робити якісь точні прогнози, але прогнози щодо добової кількості у 20 тисяч цілком реальні. Тому що ми вже зараз бачимо гострі респіраторні захворювання, інфекції. Цілком ймовірно, що якщо ті тренди, які зараз реєструються, триватимуть, то цифра у 20 тисяч цілком реальна», – додав Кузін.
Також він наголосив, що за поточного сценарію такі цифри можливі за три-чотири тижні.
 
Як повідомлялося, в Україні починається справжня перша хвиля коронавірусу.
 
Зазначимо, що МОЗ України та Центр громадського здоров'я наголошують на тому, що грипом та коронавірусом можна хворіти одночасно.
Обидві хвороби можуть мати як і легку форму, так і важку. Але у випадку подвійного інфікування існує підвищений ризик тяжкого ураження легенів, складного перебігу хвороби та смерті. 
Грип схожий на коронавірус тим, що передається повітряно-крапельним шляхом. Обидва захворювання мають спільні основні симптоми: гарячка, кашель та втома. Тому важливо дотримуватися основних профілактичних заходів. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED