Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Унікальна операція на серці без єдиного розрізу: основні подробиці

Унікальна операція на серці без єдиного розрізу: основні подробиціЧерез вік 80-річній жінці була протипоказана традиційна операція на відкритому серці та з підключенням до апарату штучного кровообігу.
 
Унікальність операції полягала в тому, що хірурги прооперували серце без розрізу – клапан був введений через прокол в шкірі. Спочатку серцевий протез завели в стегнову артерію, а потім доставили до серця.
 
Другою особливістю операції була відсутність тривалого наркозу. Хірурги пояснили, що враховували солідний вік пацієнтки. 80-річній жінці була протипоказана традиційна операція на відкритому серці та з підключенням до апарату штучного кровообігу.
 
Ще один вартий уваги фактор – вартість операції. Якщо підрахувати всі витрати, то обійшлася б операція майже в мільйон гривень, але лікарня взяла на себе закупівлю аортального клапана: протез був спеціально замовлений з-за кордону за кошти медичної установи.
 
У львівську лікарню пацієнтка потрапила в дуже важкому стані. У неї був відтік в ногах і рідина в легенях. Серце жінки не могло нормально качати кров, і через це серце працювало з потрійним навантаженням. Без цієї операції жінка б довго не прожила.
Через те, що не було розрізу грудної клітини, тривалого наркозу, і апарату штучного кровообігу, пацієнтка не вимагає тривалого відновлення та реабілітації. Через кілька днів її вже випишуть.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED