Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Масового виробництва вакцини від коронавірусу до кінця року не буде – Радуцький

Масового виробництва вакцини від коронавірусу до кінця року не буде – РадуцькийСвітові компанії не прогнозують, що масове виробництво вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 розпочнеться до кінця 2020 року.
 
Про це заявив Голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, посилаючись на заяви світових компаній.
«Доки не з'явиться вакцина (кількість хворих на COVID-19 зростатиме, – ред.). А зважаючи на те, що сьогодні прогнозують великі компанії, які займаються розробкою вакцини, ми маємо розуміти, що раніше весни світ її не отримає. Україна стане однією з країн, які будуть у першу чергу забезпечуватись вакцинами: ми ввійшли до так званого вакцинного альянсу, і чекаємо, що як тільки у світі з'явиться зареєстрована вакцина, Україна так само буде її отримувати. Це буде або китайська, або американська, або французька вакцина – це країни, які ввійшли до альянсу, і ми чекаємо, яка з них першою почне масово виробляти вакцину. На жаль, прогнозів, що це відбудеться цього року, ми не бачимо від жодної компанії», – пояснив Радуцький.
 
Також він додав, що на сьогодні лікарні третьої черги в Україні взагалі не використовувалися для лікування хворих.
Нагадаємо, що наразі на виконання доручення Президента розглядається можливість підготовки «неспецифічних шпиталів», які зможуть розгорнути в публічних місцях на зразок спортивних залів або виставкових центрів, «які мають бути повністю обладнані, якщо система не буде витримувати».
«Ми ж маємо не забувати, що в нас є хворі не лише на COVID – у нас є екстрена допомога при інсультах, інфарктах, хірургічні втручання. Ми ж не можемо для цих людей не залишити місць, де їм буде надаватися допомога. Тому не можна рахувати тільки «ковідні» ліжка», – підкреслив Радуцький.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED