Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Представлено план дій фінансування програми медичних гарантій на 2021 рік – МОЗ

Представлено план дій фінансування програми медичних гарантій на 2021 рік – МОЗМОЗ пропонує у 2021 році реалізувати програму медичних гарантій, яка б гарантовано забезпечила надання відповідних медичних послуг, в тому числі з первинної та екстреної допомоги, невідкладної медичної допомоги в умовах стаціонарів та допомоги онкологічним хворим.

Зокрема, у бюджетному запиті на 2021 рік МОЗ закладає на потреби первинної медичної допомоги 23,5 млрд гривень, а на потреби вторинної та третинної медичної допомоги близько 160 млрд гривень. Окрім того, міністерство ініціює 15,08 млрд грн на вакцини проти COVID-19 та збільшення видатків на розвиток трансплантації в Україні до 595,5 млн грн. Цього ж року на операції з пересадки органів було заплановано 112 млн грн, і ця сума станом на зараз майже вичерпана.

«Залишилося 8 млн грн, які ми передали у резерв. На них розраховуємо здійснити першу в історії України пересадку легень, також запланована трансплантація кісткового мозку. Вже зараз бачимо дефіцит коштів, тому заклали більшу суму видатків на наступний рік», — зазначив міністр.

За словами Максима Степанова, досягти цього можливо активно залучаючи інші недержавні шляхи фінансування, а саме розвиваючи добровільне медичне страхування, залучаючи кошти місцевого бюджету для надання окремих видів медичної допомоги та розширюючи базу платних послуг.

Також важливим етапом є посилення контролю за якістю медичної допомоги та впровадження нових медичних стандартів та клінічних протоколів щодо надання медичної допомоги. Це дасть можливість побудувати  модель системи охорони здоров`я яка буде орієнтуватися на пацієнта та відповідно медичних працівників.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED