Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Приватні лабораторії зможуть робити безкоштовні для пацієнтів тести на COVID-19 – Михайло Радуцький

Приватні лабораторії зможуть робити безкоштовні для пацієнтів тести на COVID-19 – Михайло РадуцькийУ приватних лабораторіях можна буде робити безкоштовні тести на COVID-19. Про це в ефірі телевізійної програми «Свобода слова Савіка Шустера» повідомив голова парламентського комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький. Для цього у лабораторії повинен бути укладений відповідний договір з Національною службою здоров’я України.

За словами пана Радуцького, це рішення вже ухвалили, і зовсім скоро воно набуде чинності. Механізм буде наступним: приватна лабораторія підписує договір з НСЗУ на надання послуг з тестування населення на COVID-19 і отримує за кожен проведений тест кошти від держави. Пацієнт у такому випадку нічого не сплачує, тестування для нього безкоштовне, як і в будь-якій державній лабораторії.

Наразі безкоштовно, за словами пана Радуцького, на COVID-19 тестують всіх українців, які мають симптоми хвороби, а також контактних з хворими осіб. Крім того, періодичну перевірку на наявність COVID-19 коштом держави проходять лікарі, працівники правоохоронних органів, чиновники високого рангу, робота яких визнана особливо важливою для держави.

Оскільки захворюваність на COVID-19 в Україні збільшується, державні лабораторії не встигають робити необхідну кількість тестів. Тож шляхом залучення до співпраці приватних лабораторій планується розвантажити державні та зменшити термін очікування пацієнта на результат тесту. Чи запрацює озвучений механізм на практиці, покаже час.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED