Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Більше 100 людей постраждало через спалах гострої кишкової інфекції на Івано-Франківщині

Більше 100 людей постраждало через спалах гострої кишкової інфекції на Івано-ФранківщиніЦентр громадського здоров’я МОЗ, посилаючись на Івано-Франківський обласний лабораторний центр, повідомляє, що станом на 25 вересня 2020 року 124 людини постраждало внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції. Мова йде про мешканців Івано-Франківської області. 50 з цих людей було госпіталізовано.

Що спричинило масове отруєння жителів області, поки не виявлено. Повідомляється, що було відібрано зразки продуктів, які вживали хворі, зроблено проби води, яку вони пили. Також у розслідуванні причин спалаху інфекції будуть враховуватися факти забруднення довкілля місцевими підприємствами та їхні останні дії, які могли вплинути на погіршення якості питної води.

Експерти Центру громадського здоров’я нагадують – гостра кишкова інфекція небезпечна ймовірністю зневоднення організму та інфекційно-токсичного шоку. Тож за наявності її симптомів краще вчасно звертатися за медичною допомогою.

Щоб уникнути кишкової інфекції, слід пити чисту воду з перевірених джерел (а краще бутильовану), ретельно мити руки та продукти перед початком процесу приготування їжі, достатньо термічно обробляти їжу, правильно зберігати продукти, наголошують експерти.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED