Більше 100 людей постраждало через спалах гострої кишкової інфекції на Івано-Франківщині
Центр громадського здоров’я МОЗ, посилаючись на Івано-Франківський обласний лабораторний центр, повідомляє, що станом на 25 вересня 2020 року 124 людини постраждало внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції. Мова йде про мешканців Івано-Франківської області. 50 з цих людей було госпіталізовано.
Що спричинило масове отруєння жителів області, поки не виявлено. Повідомляється, що було відібрано зразки продуктів, які вживали хворі, зроблено проби води, яку вони пили. Також у розслідуванні причин спалаху інфекції будуть враховуватися факти забруднення довкілля місцевими підприємствами та їхні останні дії, які могли вплинути на погіршення якості питної води.
Експерти Центру громадського здоров’я нагадують – гостра кишкова інфекція небезпечна ймовірністю зневоднення організму та інфекційно-токсичного шоку. Тож за наявності її симптомів краще вчасно звертатися за медичною допомогою.
Щоб уникнути кишкової інфекції, слід пити чисту воду з перевірених джерел (а краще бутильовану), ретельно мити руки та продукти перед початком процесу приготування їжі, достатньо термічно обробляти їжу, правильно зберігати продукти, наголошують експерти.
Автор: Ольга Купріянова
Що спричинило масове отруєння жителів області, поки не виявлено. Повідомляється, що було відібрано зразки продуктів, які вживали хворі, зроблено проби води, яку вони пили. Також у розслідуванні причин спалаху інфекції будуть враховуватися факти забруднення довкілля місцевими підприємствами та їхні останні дії, які могли вплинути на погіршення якості питної води.
Експерти Центру громадського здоров’я нагадують – гостра кишкова інфекція небезпечна ймовірністю зневоднення організму та інфекційно-токсичного шоку. Тож за наявності її симптомів краще вчасно звертатися за медичною допомогою.
Щоб уникнути кишкової інфекції, слід пити чисту воду з перевірених джерел (а краще бутильовану), ретельно мити руки та продукти перед початком процесу приготування їжі, достатньо термічно обробляти їжу, правильно зберігати продукти, наголошують експерти.
Автор: Ольга Купріянова
Новые статьи:
- НСЗУ: безоплатна хімієтерапія для пацієнтів з онкологією
- У чому полягає проведення віддалених діагностик вагітних з використанням телемедицини?
- Лікарня "Охматдит" увійде до Програми медгарантій: коментарі очільника МОЗ
- МОЗ: чи доступне вільне відвідування свого родича в реанімації?
- МОЗ: розвінчання міфів стосовно інтернатури – 2024
Также интересно посмотреть:
- У світі понад 450 мільйонів людей страждає від втрати слуху – ВООЗ
- Куріння провокує близько 20% смертей від ішемічної хвороби серця – ВООЗ
- Тариф на надання медичних послуг на первинній ланці буде підвищено – МОЗ
- Серцево-судинні захворювання – одна з провідних причин смертності у світі
- Цього року 60 людей в Україні отруїлося грибами – Центр громадського здоров’я