Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У світі понад 450 мільйонів людей страждає від втрати слуху – ВООЗ

У світі понад 450 мільйонів людей страждає від втрати слуху – ВООЗВ останню неділю вересня відзначається Міжнародний день людей із вадами слуху. Тож саме зараз час згадати про таких людей та їхні сім’ї та про профілактику набутої глухоти.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, наразі у світі є близько 466 мільйонів людей з вадами слуху, 34 мільйони з яких – діти. ВООЗ прогнозує, що до 2050 року це число може подвоїться та досягне 900 мільйонів осіб. Експерти наголошують, що близько 60% випадків глухоти цілком реально попередити.

Глухота буває вроджена та набута. Причини вродженої глухоти – це генетичні аномалії, перенесені жінкою під час вагітності такі хвороби, як краснуха, сифіліс. До глухоти може призвести вживання жінкою під час вагітності певних ліків. Новонароджені, які мають низьку масу тіла, ознаки асфіксії, жовтяницю у важкій формі, мають більшу схильність до вад слуху.

Набута глухота може виникнути через перенесені інфекційні хвороби, такі як кір, менінгіт, паротит, через хронічний отит, травми голови, вуха. Поступово втратити слух можна через старіння, постійне перебування у шумному місці (наприклад, по роботі), занадто голосне слухання музики у навушниках.

Щоб попередити проблеми зі слухом, експерти рекомендують робити профілактичні щеплення від небезпечних інфекційних хвороб, вчасно лікувати інфекційні хвороби, уникати травм та тривалого перебування у шумних місцях.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED