Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ затвердив чергові зміни в протокол лікування COVID-19

МОЗ затвердив чергові зміни в протокол лікування COVID-19Міністерство охорони здоров'я виключило «Лопінавір» та «Ритонавір» з переліку препаратів, які використовуються при лікуванні Covid-19.  Про це під час брифінгу 26 липня, повідомив глава відомства Максим Степанов.
 
"Весь світ застосовує лікарські засоби, виходячи з симптоматики людини, та потім вже формується так звана доказова медицина, які препарати й схеми застосування є корисними, а які не є дуже ефективними. Тому МОЗ вніс зміни до протоколів лікування",  – сказав він.

Так, за словами міністра, було додано гормональний препарат "Дексаметазон" з чітким визначенням: "Для використання тільки для кисневозалежних пацієнтів у важкому стані".  Це випадки, коли людині дають кисень у зв'язку з розвитком дихальної недостатності й тільки в умовах госпіталізації, під наглядом лікаря.  Його ні в якому разі не можна використовувати амбулаторно.

Також внесено зміни до застосування гідроксихлорохіну.  Тепер його, можливо, застосовувати при середній ступені тяжкості захворювання та тільки для лікування дорослих.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED