Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

На медичне обладнання для опорних лікарень з бюджету виділено понад 5 мільярдів гривень

На медичне обладнання для опорних лікарень з бюджету виділено понад 5 мільярдів гривеньНа засіданні Кабінету Міністрів України 8 липня 2020 року повідомили про виділення понад 5-ти мільярдів гривень з держбюджету на закупівлю обладнання для опорних лікарень країни. Зокрема, планується укомплектувати всім необхідним відділення екстреної медичної допомоги. Ці гроші виділять з Фонду боротьби з COVID-19.

Розпорядником даних коштів призначили МОЗ, одержувачем коштів - ДП «Медичні закупівлі України». Устаткування повинні отримати районні лікарні по всій країні.

Серед обладнання, запланованого до закупівлі, ангіографічні системи, комп'ютерні томографи і системи ендоскопічної візуалізації. Всього заплановано закупити обладнання в 212 опорних лікарень.

Нагадаємо, на початку епідемії коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні МОЗ визначило лікарні, в які в першу чергу направляють хворих на дане інфекційне захворювання. Їх назвали опорними лікарнями або лікарнями першої хвилі. Коли вони будуть заповнені, пацієнтів з COVID-19 будуть направляти в так звані лікарні другої і третьої хвилі. Зараз вони перебувають у стані готовності, але поки немає необхідності підключати лікарні другої хвилі до лікування пацієнтів з COVID-19. Опорні лікарні заповнені ще не повністю.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED