Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Показник смертності від COVID-19 в Україні становить майже 3% - МОЗ

Показник смертності від COVID-19 в Україні становить майже 3% - МОЗМіністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час одного з прес-брифінгів повідомив, що показник летальності від коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні становить 2,9%. Це нижче, ніж у багатьох країнах Європи та світу.

Для порівняння, показник летальності від COVID-19 у Франції цілих 18%, в Іспанії 9,5%, в США 5%, в Німеччині 4%, заявляє пан Степанов. Більш низький рівень смертності від COVID-19 в Україні - це заслуга наших медиків, вважає Максим Степанов.

Однак раніше в Центрі громадського здоров'я повідомляли, що кількість летальних випадків через коронавірусну хворобу COVID-19 в період з 15 травня по 15 червня 2020 року значно зросла. Середній показник смертності від коронавірусу по країні дійсно становить 2,9%, але цей показник дуже відрізняється по регіонах. Найвищий показник у Івано-Франківській області - 5,4%.

70% померлих через COVID-19 мали супутні хвороби: цукровий діабет, ожиріння, серцево-судинні патології, онкологічні захворювання, хвороби легенів, печінки, нирок, неврологічні недуги. 88,3% померлих в результаті ускладнень від COVID-19 - пацієнти старше 50 років.

Від появи перших симптомів хвороби COVID-19 до смерті пацієнта в Україні проходить в середньому 14 днів, а від моменту госпіталізації до смерті - в середньому 9 днів.

Незважаючи на більш низькі показники смертності від COVID-19 в Україні, ніж у багатьох країнах світу, в МОЗ занепокоєні високими темпами поширення захворювання. Тому можливе посилення карантину.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED