Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Пацієнтів з COVID-19 через поширення епідемії лікуватимуть в лікарнях другої хвилі

Пацієнтів з COVID-19 через поширення епідемії лікуватимуть в лікарнях другої хвиліУ МОЗ повідомляють, що хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19 в Україні тепер будуть направляти не тільки в опорні лікарні, але і в медустанови другої хвилі. Вони раніше були визначені як резервні, на випадок, якщо COVID-19 буде поширюватися і швидко заповнювати місця в опорних лікарнях. Оскільки статистика захворюваності COVID-19 різко збільшилася в нашій країні, прийшла черга і лікарень другої хвилі, попереджають у МОЗ.

У деяких областях України спостерігається різке зростання кількості хворих на COVID-19. Це Львівська, Закарпатська, Чернівецька області. Багато хворих і в місті Київ. Ситуація в інших регіонах країни може змінюватися щодня, тому місцева влада повинна бути готовою до посилення карантину і до необхідності підключити до боротьби з епідемією лікарні другої хвилі, а не тільки визначені раніше опорні.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов повідомляє, що вже другий тиждень поспіль в нашій країні відзначається різке збільшення кількості хворих на COVID-19. Тому людей в черговий раз закликають користуватися масками в приміщеннях і місцях скупчення народу, мити і дезінфікувати руки, дотримуватися соціальної дистанції. Вже зараз стає ясно, що літо не стало перепоною для поширення COVID-19, а значить цей вірус не боїться високих температур, як, наприклад, вірус грипу. Тому щодо COVID-19 не можна говорити про сезонність захворюваності.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED