Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

713 тисяч українців підписали декларації з лікарями в приватних клініках - НСЗУ

713 тисяч українців підписали декларації з лікарями в приватних клініках - НСЗУУ Національній службі здоров'я України продовжують аналізувати медичні послуги, які надаються громадянам нашої країни на первинному рівні. Йдеться про роботу сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів, з якими були підписані декларації. За статистикою НСЗУ, 713 тисяч українців підписали декларації з лікарями, які працюють в приватних клініках, а також з лікарями, які ведуть власну практику і є фізичним особами-підприємцями.

Щоб пацієнт мав можливість підписати декларацію з лікарем у приватній клініці, медзаклад має підписати договір з Національною службою здоров'я. Далі клініка буде отримувати оплату медичних послуг, наданих пацієнтам-декларантам, від НСЗУ за встановленими для всіх закладів охорони здоров'я, незалежно від форми їх власності, єдиними тарифами. Пацієнт, який підписав декларацію з лікарем «первинки» в приватній клініці, медичні послуги, що входять в гарантований державою пакет, не оплачує. Це консультації лікаря і базові аналізи, передбачені Програмою медичних гарантій.

Далеко не всі приватні клініки підписали договори з НСЗУ, для деяких це невигідно. Однак є достатня кількість лікарів-приватників і приватних медустанов, які пішли на співпрацю з НСЗУ. І багато пацієнтів задоволені можливістю безкоштовно обслуговуватися в приватних медичних установах.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED