Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Реконструкцію лабораторії Національного інституту раку закінчать до кінця року - МОЗ

Реконструкцію лабораторії Національного інституту раку закінчать до кінця року - МОЗУ МОЗ повідомляють про закінчення роботи над розробкою проекту реконструкції молекулярно-генетичної лабораторії Національного інституту раку (НІР). Реалізація цього проекту почнеться після проведення необхідних експертиз та тендера, а реконструкція в цілому повинна бути завершена до кінця 2020 року. Максимальний термін закінчення робіт, озвучений МОЗ, - січень-лютий 2021 року.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в черговий раз звинуватив своїх попередників в некомпетентності і халатності. Адже реконструкція даної лабораторії, за його словами, планувалася вже 3 роки поспіль. Саме стільки часу велася робота над проектом реконструкції. Але ніяких реальних дій для цього не було зроблено. На початку квітня 2020 року біля Міністерства охорони здоров'я навіть не було проекту даної реконструкції, говорить пан Степанов.

Реконструкція молекулярно-генетичної лабораторії НДР дуже важлива, оскільки вона дасть можливість проводить в даному медичному закладі алогенні трансплантації кісткового мозку, яких потребує безліч українських пацієнтів. Тому в МОЗ обіцяють зробити все для того, щоб прискорити запуск і процес реконструкції. Коли точно вона почнеться, у відомстві обіцяють повідомити додатково.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED