Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Програма «Доступні ліки» розширилася на 7 позицій лікарських засобів

Програма «Доступні ліки» розширилася на 7 позицій лікарських засобівПрограма реімбурсації «Доступні ліки» розширилася на 7 позицій лікарських засобів. Про це повідомляється на сайті Національної служби здоров'я України. Тепер до Реєстру лікарських засобів, що підлягають реімбурсації, входить 246 позицій. Наказ МОЗ про це вже опублікований на сайті відомства.

З цих 246 препаратів 77 пацієнти отримують абсолютно безкоштовно, за вартість інших доплачують (держава покриває частину ціни на них). 187 ЛЗ в новому реєстрі призначені для лікування серцево-судинних захворювань, 15 - бронхіальної астми, 43 - цукрового діабету другого типу, 1 - ревматичних захворювань.

Нагадаємо, урядова програма «Доступні ліки» почала працюватиме 1 квітня 2017 року. Вона дозволила пацієнтам із серцево-судинними недугами, бронхіальною астмою і діабетом другого типу отримувати необхідні їм медичні препарати безкоштовно або з частковою доплатою. Для цього хворим потрібно звернутися за рецептом до свого лікаря і отримати препарат з реєстру в будь-якій аптеці, яка є учасницею програми. Нещодавно в «Доступні ліки» включили і 1 препарат для лікування ревматичних захворювань. На сьогодні всі рецепти видаються тільки в електронному вигляді.

З 1 квітня 2019 року «Доступними ліками» стала управляти НСЗУ. У цьому відомстві заявляють, що програма дозволила зменшити витрати на лікування найбільш незахищених верств населення: пенсіонерів, людей з хронічними захворюваннями. За статистикою НСЗУ, люди старше 65 років завдяки «Доступним лікам» економлять 11,5% свого щомісячного доходу. У НСЗУ обіцяють і далі працювати над розширенням реєстру лікарських засобів, доступних за цією урядовою програмою.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED