Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Якщо в Україні почнеться нова хвиля COVID-19, жорсткий карантин вводити не будуть - Віктор Ляшко

Якщо в Україні почнеться нова хвиля COVID-19, жорсткий карантин вводити не будуть - Віктор ЛяшкоГоловний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в ефірі одного із загальнонаціональних телеканалів заявив, що в разі початку нової хвилі COVID-19 в Україні жорсткий карантин вже вводити не будуть. Для боротьби з хворобою передбачена інша стратегія.

Віктор Ляшко повідомив, що друга хвиля COVID-19 є цілком вірогідною. За прогнозами, восени цього року можливі нові серйозні спалахи захворюваності на COVID-19. Однак повторення тотального карантину українці можуть не боятися, для боротьби з інфекцією в МОЗ розробляють іншу стратегію. Адже якщо знову зупинити економіку, вона може просто не витримати.

Що це за стратегія, Віктор Ляшко не уточнив. Він лише згадав про те, що лікарні повинні бути підготовлені до можливої ​​нової хвилі COVID-19. Також передбачається, що багато хворих зможуть лікуватися вдома на самоізоляції, не перевантажуючи при цьому лікарні. Також пан Ляшко зазначив, що потрібно вжити всіх необхідних заходів, щоб не допустити нашарування двох інфекцій в один період часу: сезонного грипу і коронавірусної інфекції COVID-19. Адже в такому випадку система охорони здоров'я і правда може не впоратися. Можливо, цього буде досягнуто шляхом популяризації в суспільстві щеплення від сезонного грипу або якимись іншими методами, про які поки не повідомляється.

У будь-якому випадку, суспільство не повинно розслаблятися. Хоча статистика захворюваності COVID-19 в Україні повільно йде на спад, але випадків хвороби фіксується ще дуже багато. Тому не варто забувати про соціальну дистанцію, носінні маски в громадських місцях, гігієну рук. Необхідно зробити максимум для того, щоб COVID-19 якнайменше поширювався в Україні та світі. І тоді про карантин можна буде забути.

Автор: Ольга Купріянова
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED