Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

«Охматдит» отримав тримісячний запас тестів на COVID-19 - МОЗ

«Охматдит» отримав тримісячний запас тестів на COVID-19 - МОЗНаціональна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит» отримала тримісячний запас ПЛР і ІФА-тестів для діагностики коронавірусної інфекції COVID-19. Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Всього «Охматдиту» передали 2 тисячі ІФА-тестів і 768 ПЛР-тестів. ІФА-тести призначені для визначення в організмі пацієнта антитіл до COVID-19, які вказують на те, що людина або раніше перехворіла на цю інфекцію, або хворіє зараз. Якщо ІФА-тест показує позитивний результат, пацієнта потрібно протестувати за допомогою ПЛР-тесту, адже тільки він показує найточніший і найбільш достовірний результат. У статистику захворюваності COVID-19 потрапляють тільки дані ПЛР-тестів.

Передані «Охматдиту» тести можуть бути використані для діагностики COVID-19 як у пацієнтів, які перебувають в лікарні, так і у їх батьків або осіб, що доглядають за ними. Наявність таких тестів для «Охматдиту» дуже важлива, адже багато пацієнтів даної лікарні мають важкі, небезпечні для життя хвороби, які сильно пригнічують імунітет. Й інфікування COVID-19 може бути для них дуже небезпечним.

Також важливо контролювати стан здоров'я осіб, які доглядають за такими пацієнтами і можуть бути потенційними джерелами інфікування. Це їхні батьки, опікуни, родичі, медичний персонал. Всіх цих людей необхідно періодично тестувати на COVID-19.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED