Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Електронний рецепт зробив програму «Доступні ліки» ще доступніше - НСЗУ

Електронний рецепт зробив програму «Доступні ліки» ще доступніше - НСЗУУчора, 1 квітня 2020 року, виповнився рік з того дня, як в програмі реімбурсації від уряду «Доступні ліки» ввели видачу медикаментів за електронними рецептами. У Національній службі здоров'я (НСЗУ) повідомляють, що за цей строк послугами програми скористалося близько 2 мільйонів українців.

Рік тому «Доступні ліки» перейшли під управління НСЗУ, з цього моменту саме цей орган став єдиним платником в програмі. Також рік тому впровадили і рецепт в електронному вигляді для отримання ліків в аптеці за даною програмою.

За минулий рік українцям було виписано 14,8 мільйонів електронних рецептів по «Доступних ліках». Переваги електронних рецептів очевидні: це можливість вільно вибирати аптеку (в програмі бере участь 8064 аптеки) і отримувати рецепт від лікаря дистанційно.

У НСЗУ стверджують, що вони організували безперебійне фінансування програми «Доступні ліки». Аптеки вчасно отримували від держави гроші за видані за електронними рецептами медикаменти.

Електронні рецепти на сьогодні - це прекрасний спосіб менше контактувати з людьми під час карантину. Адже пацієнту не потрібно за їх отриманням йти до лікаря, достатньо зателефонувати з проханням його виписати. Електронний рецепт можна отримати, не виходячи з дому, а це мінімізує ризики контактів з хворими людьми в поліклініці.

Нагадаємо, урядова програма «Доступні ліки» дозволяє пацієнтам отримувати безкоштовно або з деякою доплатою препарати з встановленого переліку для лікування серцево-судинних патологій, діабету другого типу і бронхіальної астми. Для отримання ліків потрібно звернутися за електронним рецептом до лікаря і з цим рецептом відправитися в будь-яку аптеку, яка є учасницею програми.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED