Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У українки в Італії виявили коронавірус COVID-19

У українки в Італії виявили коронавірус COVID-19У громадянки України, яка проживає в Італії, виявили коронавірус COVID-19. Це 26-річна дівчина, яка нещодавно відвідувала регіон Ломбардія (столиця - місто Мілан), що є епіцентром COVID-19 в Італії.

В даний час українка перебуває в лікарні в Італії під цілодобовим наглядом лікарів. Всіх, хто з нею контактував, помістили на карантин. Це третій громадянин України, у якого виявили захворювання. До цього коронавірусомCOVID-19 захворіло двоє українців - членів екіпажу японського круїзного лайнера Diamond Princess. Їх лікували в японській лікарні, їх стан оцінювали як нормальний.

На території України поки не зафіксованого жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу COVID-19. Однак зараз в Чернівцях в лікарні знаходяться два пацієнта з пневмонією, які були нещодавно в Італії. У них взяли аналіз на коронавірус COVID-19, його результату поки немає. Експрес-тести на грип у даних пацієнтів негативні.

Медики стверджують, що коронавірус COVID-19 найнебезпечніший для пацієнтів з хронічними захворюваннями дихальної системи, а також з діабетом. Крім того, люди похилого віку також більш уразливі до COVID-19. У зоні найменшого ризику - люди від 10 до 39 років, найбільшого - люди старше 80-ти років.

Дані по коронавірусу COVID-19 станом на 26 лютого такі: в світі 81005 випадків хвороби, 2762 людини померло від коронавірусу COVID-19, 30109 осіб повністю одужали.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED