Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Препарати для лікування гепатиту С направлено в регіони країни

Препарати для лікування гепатиту С направлено в регіони країниБезкоштовні препарати для боротьби з гепатитом С доставляють по регіонах України. Цей процес триває з грудня 2019 року, до кінця лютого 2020 року всі ліки повинні бути доставлені за потребою. У Центрі громадського здоров'я кажуть, що це одна з найбільших за останні роки партій препаратів для хворих на вірусний гепатит С, які були закуплені за рахунок держави.

Завдяки цим лікам близько 6 тисяч хворих зможуть пройти безкоштовний курс лікування гепатиту С. Держава закупила медичні препарати прямої дії, які відповідають останнім рекомендаціям ВООЗ. Також дані препарати рекомендувала Європейська асоціація з вивчення хвороб печінки. Курс лікування ними розрахований на 3 місяці. Вони універсальні і ефективні для боротьби з усіма генотипами вірусу гепатиту С в більш, ніж 90% випадків.

У Центрі громадського здоров'я радять звертатися до головного лікаря медичного закладу, якщо там стверджують, що безкоштовних ліків від гепатиту С у них немає. У разі, якщо і головний лікар не володіє інформацією, коли будуть поставки, слід подати запит до регіонального департаменту охорони здоров'я. Контакти можна знайти тут. Актуальна інформація про постачання ліків в регіони повинна міститися на сайтах регіональних департаментів охорони здоров'я. У їх функції входить також перерозподіл ліків по медичних закладах при виникненні такої потреби.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED