Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Міністр охорони здоров'я вирішила бути в обсервації разом з евакуйованими з Китаю

Міністр охорони здоров'я вирішила бути в обсервації разом з евакуйованими з КитаюМіністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька вирішила проявити солідарність з евакуйованими особами з Китаю і бути разом з ними на двотижневої обсервації в Нових Санжарах. Таким чином пані міністр хотіла показати, що вони перебувають у безпечних і нормальних умовах. Також особистим прикладом пані Скалецька хотіла втихомирити ситуацію навколо розміщення евакуйованих в Нових Санжарах.

Евакуація з епіцентру епідемії коронавірусу міста Ухань громадян України, а також громадян деяких інших країн, була проведена нашою державою 20 лютого 2020 року. Місцем їх 14-денної обсервації був визначений медичний центр в Нових Санжарах, Полтавська область. Однак спокійно доставити туди евакуйованих не вдалося. Місцеві жителі влаштували акцію протесту, на якій заявили про небажання бачити у себе в населеному пункті потенційно хворих, на їхню думку, людей. Були заворушення, для врегулювання яких в Нові Санжари прибуло багато правоохоронців. В результаті людей вдалося втихомирити, але скандал уже трапився.

З Китаю евакуювали тільки здорових людей без будь-яких симптомів ГРВІ. Тестування на коронавірус всіх їх показало негативний результат. Зараз їм потрібно пройти обов'язкову процедуру 14-денний обсервації - спостереження за станом людей, які приїхали з території, на яку накладено карантин. Зоряна Скалецька ці 14 днів також буде знаходитися в обсервації в Нових Санжарах. Вона прийняла це рішення самостійно, сподіваючись знизити таким чином градус напруги в суспільстві.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED