Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Київські лікарі провели успішну імплантацію механічного серця

Київські лікарі провели успішну імплантацію механічного серцяУ столичній Олександрівській лікарні хірурги провели успішну імплантацію механічного серця пацієнту. Це перша така операція в Україні, виконана в муніципальному, а не приватному лікувальному закладі.

Вартість оперативного втручання, механічного серця і необхідних витратних матеріалів склала близько 5 мільйонів гривень. Цю суму покрили з бюджету столиці, випадок пацієнта підпав під дію програми «Здоров'я киян».

Після успішної операції пацієнта в його палаті відвідав мер Києва Віталій Кличко. За його словами, в Олександрівській лікарні знаходиться одне з кращих кардіологічних відділень України. Тут було проведено безліч операцій на серці, однак механічне серце пересаджують хворому вперше в стінах цієї лікарні.

Пацієнтом став 67-річний киянин, у якого раніше був не один інфаркт і який страждав від гострої серцевої недостатності. Без пересадки його життя скоро б обірвалася. Операція тривала 3 години, її результати оцінюють в цілому позитивно. Нове механічне серце помістили у власне серце пацієнта. За попередніми прогнозами, пацієнт після закінчення післяопераційного періоду зможе вести повноцінне життя.

Раніше подібні механічні серця розглядалися лікарями лише як перехідний етап до пересадки донорського серця. Однак сучасні технології дозволяють розглядати варіант механічного серця як постійний, а не тимчасовий. З ним можна довго і повноцінно жити.

Повідомляється, що за рахунок київського бюджету закупили ще 2 таких же механічних серця. Вже скоро їх пересадять хворим киянам, які найбільше потребують такої операції.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED