Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Американські вчені створили революційний пристрій для прискорення процедури променевої терапії раку

Американські вчені створили революційний пристрій для прискорення процедури променевої терапії ракуВчені з Університету Пенсільванії (США) розробили пристрій, який дозволяє у багато разів скоротити тривалість процедур променевої терапії раку. Так курс, який розрахований на тиждень, можна пройти всього за 1 секунду. Свій прилад вчені назвали Flash, що в перекладі з англійської означає «спалах». Прилад пройшов успішне тестування на мишах, у яких були пухлини підшлункової залози.
Винайдений прилад був протестований і детально вивчений. Після цього вчені прийшли до висновку, що опромінення дозою радіації, розрахованої на 7 днів, всього лише за 1 секунду, так само ефективно бореться з раковими клітинами, як і стандартні процедури променевої терапії. При цьому шкоди організму пацієнта від такої швидкої променевої терапії в рази менше, що дозволяє говорити про революційність винаходу. Дані про результати досліджень вчені опублікували в журналі International Journal of Radiation Oncology, Biology, and Physics.

Променева терапія вважається ефективним способом лікування багатьох видів раку. Але під час її проходження пацієнт отримує велику дозу радіації, що тягне за собою безліч побічних ефектів. Якщо Flash-терапію стануть широко застосовувати в практиці лікування онкохворих, це дозволить значно знизити ризики для здоров'я пацієнта і зменшити кількість, а також ступінь тяжкості побічних ефектів.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED