Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

День стоматолога: як часто потрібно відвідувати цього лікаря?

День стоматолога: як часто потрібно відвідувати цього лікаря?Вчора, 9 лютого, відзначався Міжнародний день стоматолога. Цей день покликаний змусити людей згадати про важливість здоров'я своєї ротової порожнини і вчасно відвідувати лікаря. Як часто рекомендується бувати у стоматолога, щоб зуби і ясна були здорові?
Найчастіше люди відправляються до стоматолога, якщо у них виникає гостра проблема: болить зуб, кровоточать ясна, випала пломба і т.д. Що ж стосується профілактичних візитів, з цим у нас проблеми. І дарма, адже попередити розвиток хвороби набагато простіше і дешевше, ніж її терміново лікувати. Той же карієс, пародонтоз та інші хвороби ротової порожнини розвиваються поступово, тому їх цілком реально виявити на ранніх стадіях.

Отже, наскільки частими повинні бути профілактичні візити до стоматолога? Звичайно, лікарі рекомендують звертатися до них не рідше, ніж раз на півроку. Це ідеальна картинка, і якщо виходить так робити - прекрасно. Однак з нашою вічною завантаженістю було б непогано, якщо можна було б хоча б раз на рік звертатися до стоматолога, навіть якщо нічого не болить. Профілактичні візити зазвичай не дуже дорогі і займають небагато часу, на відміну від повноцінного лікування зубів і ясен.

Потрібно усвідомлювати, що карієс та інші захворювання порожнини рота - це джерело інфекції, яка може поширитися і на інші органи. Тому не варто їх недооцінювати, адже все в організмі взаємопов'язане. Ще один приклад - камені на зубах. Вони можуть стати причиною хронічних стоматитів, тому при схильності до їх утворення їх слід періодично знімати. Інших прикладів, які доводять важливість регулярного відвідування стоматолога, багато.

Бережіть здоров'я своєї ротової порожнини і не нехтуйте візитами до стоматолога.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED