Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Перший пішов: українець захворів на коронавірус

Перший пішов: українець захворів на коронавірусВчора, 9 лютого 2020 року, коронавірус 2019 nCoV був підтверджений у громадянина України. Це перший випадок захворювання цим вірусом серед наших співгромадян. Перебував хворий українець не на території нашої держави, а на круїзному японському лайнері Diamond Princess. Вчора його евакуювали з судна в одну з японських лікарень.
Нагадаємо, японський лайнер Diamond Princess з 4 лютого поточного року перебуває на карантині біля берегів Японії через спалах на його борту коронавірусу 2019 nCoV. Всього на кораблі на той час було 3700 чоловік, які є громадянами 56-ти держав світу, 2700 з них - пасажири. На борту Diamond Princess також було 25 українців, які є членами екіпажу. Саме один з них і захворів коронавірус, що було підтверджено вчора, 9 лютого. Всіх хворих влада Японії евакуює до місцевих лікарень, інші пасажири і члени екіпажу продовжують перебувати на кораблі, дотримуючись карантинних заходів.

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє, що наш співгромадянин, який захворів коронавірусом, буде знаходитися в ізоляції під наглядом японський лікарів мінімум 14 днів. Йому буде надано все необхідне лікування.

У Міністерстві закордонних справ України повідомляють, що стан нашого госпіталізованого громадянина оцінюється як задовільний. Щодо перебігу його хвороби лікарі налаштовані оптимістично.

І МОЗ, і МЗС обіцяють повідомляти подробиці про стан здоров'я хворого, а також про здоров'я 24-х українців, які залишаються на борту Diamond Princess.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED