Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Вчені винайшли вакцину проти пташиного грипу

Вчені винайшли вакцину проти пташиного грипуКомпанія Seqirus заявила про винахід першої у світі ад'ювантної вакцини від пташиного грипу H5N1. В процесі роботи над створенням даної вакцини були задіяні новітні технології. Тепер, за словами представників компанії, можна буде говорити про профілактику пташиного грипи і ефективну боротьбу з можливими пандеміями.

Вакцину будуть виробляти з США, в Північній Кароліні, на заводі в місті Холлі Спрінгс.

Компанія Seqirus є частиною CSL Limited - глобальної біотехнологічної компанії, діяльність якої пов'язана з розробкою і виробництвом, а також подальшим продажем засобів для лікування та профілактики різних захворювань. Seqirus займається виключно питаннями лікування та профілактики різних штамів грипу. В основному мова йде про розробку вакцин проти грипу.

Нагадаємо, пташиний грип - дуже заразна інфекція з високим відсотком летальних випадків. Пташиний грип H5N1, на думку Всесвітньої організації охорони здоров'я, має всі шанси перерости в пандемію за умови рекомендації у вірусі генів з вірусом людського грипу. Тому пташиний грип вважається однією з глобальних загроз людству, а винайдення вакцини проти нього - прекрасний спосіб боротьби з цією загрозою у разі реальної епідемії.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED