Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

На японському круїзному лайнері коронавірусом захворіло вже 130 осіб

На японському круїзному лайнері коронавірусом захворіло вже 130 осібКількість хворих на коронавірус 2019-nCoV на японському круїзному лайнері Diamond Princess зростає щодня. Перший випадок захворювання був зафіксований 4 лютого, а станом на 10 лютого хворих вже 130 осіб. Серед них - один громадянин України.
На лайнері Diamond Princess перебувають громадяни з 56-ти країн світу. Пасажирів на борту близько 2700 осіб, членів екіпажу та обслуговуючого персоналу - ще близько 1000. Після того, як у одного з пасажирів було виявлено коронавірус, його евакуювали до лікарні, а судно поставили на карантин в порту Йокогама (Японія). На борту лайнера перебуває 25 українців, всі вони члени екіпажу. Вчора надійшла інформація, що один з них захворів і був відправлений до лікарні.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України, станом на сьогодні, 10 лютого 2020 року, в світі зафіксовано 40536 випадків коронавірусу 2019-nCoV, які підтверджені лабораторно. 910 людей вже загинуло через інфекцію, викликану даним коронавірусом.

На території України поки немає лабораторно підтверджених випадків коронавірусу 2019-nCoV. На сьогоднішній день відомо про 1 українця в світі, який захворів даним коронавірусом. Це член екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess. Інформацію про його стан обіцяють постійно оприлюднювати і в Міністерстві охорони здоров'я, і ​​в Міністерстві закордонних справ України.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED