Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Гендиректор Центру громадського здоров'я звільнився з посади

Гендиректор Центру громадського здоров'я звільнився з посадиВолодимир Курпіта заявив про відсутність діалогу про подальше місце Центру і його ролі.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook:

"Міністр прийняла мою заяву про звільнення за власним бажанням і цей тиждень - мій останній на посаді генерального директора Центру громадського здоров'я України. Основна причина мого рішення - відсутність діалогу про подальше місце Центру і його ролі як координуючої структури Громадського здоров'я", - йдеться в повідомленні  Курпіти.
 
"Однак озвучено бажання створити мережу установ контролі за захворюваннями та розвивати одночасно регіональні центри громадського здоров'я. Мені здається, що це подвійне трактування - помилкове. Тому прийняв рішення дати новій політичній команді можливість втілити їх задуми", - пояснив Курпіта.

У той же час, як повідомив Курпіта, затверджено урядом державні стратегії з біобезпеки, імунопрофілактики, безпеки крові, неінфекційних захворювань, реформування туберкульозної служби, захисту від радону, прийняті основи державної політики щодо соціально значущих хвороб.

Курпіта був призначений гендиректором Центру громадського здоров'я МОЗ 2 лютого 2018.

Нагадаємо, що 16 грудня заступник міністра охорони здоров'я Младена Качурец написала заяву про звільнення з МОЗ за власним бажанням.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED