Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

ЄС розпочинає проект в підтримку системи громадського здоров'я в Україні

ЄС розпочинає проект в підтримку системи громадського здоров'я в УкраїніВчора в Україні офіційно стартував новий проект ЄС "Надання підтримки Україні в розвитку сучасної системи громадського здоров'я".  Він створений для того, щоб надавати підтримку уряду в реалізації реформи громадського здоров'я.
 
Проект ЄС реалізується компанією GFA Consulting Group GmbH (GFA) спільно з Інститутом охорони здоров'я та соціального забезпечення Фінляндії (THL).  Він триватиме з 2019 до 2022 року. Бюджет проекту складає 3 мільйони євро.

“Щоб досягти цілі “люди менше хворіють”, яку ми поставили в Уряді і міністерстві, потрібно адаптувати до українських реалій найкращі світові практики побудови системи громадського здоров’я. Вірю, що проект ЄС дозволить нам напрацювати рішення, які будуть включені в політичний порядок денний, та дозволять  досягти важливих цілей: покращення благополуччя, зміцнення здоров’я людей та усунення нерівності в доступі до охорони здоров’я”, сказала міністр охорони здоров’я України  Зоряна Скалецька.

Експерти проекту будуть надавати рекомендації, допомагати в розробці законів та нормативно-правових актів. Вони будуть допомагати фахівцям Міністерства охорони здоров'я України, Центру громадського здоров'я МОЗ України та регіональних центрів громадського здоров'я.

Офіційна представниця ЄС в Україні  Вірджинія Дамбраускайте зазначила:

“Україна залишається однією з країн з короткою тривалістю життя в Європі та високим рівнем захворюваності. Формування сучасної європейської системи громадського здоров’я, зосередженої на профілактиці та покращенні здоров’я громадян, є ключовим завданням та нашим абсолютним пріоритетом. За підтримки ЄС будуть запроваджені найкращі міжнародні практики, оновлено законодавство та закріплено сучасний підхід до громадського здоров’я  в українських реаліях. Ми сподіваємося, що проект покращить управління у сфері охорони здоров’я та допоможе у створенні ефективної системи громадського здоров’я, де всі актори рухаються до спільної мети: надати якісні послуги у сфері громадського здоров’я всім українцям.”

Головна мета проекту - створити стійку систему епідеміологічного нагляду за інфекційними та неінфекційними захворюваннями.

Також він буде підтримувати реформу служби крові в Україні. Буде побудована стійка сучасна система безпеки крові, яка буде відповідати всім вимогам ЄС.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED