Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Заступник міністра охорони здоров'я України написала заяву про відставку

Заступник міністра охорони здоров'я України написала заяву про відставкуМладена Качурець заявила, що не буде працювати з цим складом МОЗ.
 
На своїй сторінці в соціальній мережі вона опублікувала фото заяви про відставку за власним бажанням, а в супровідному довгому пості пояснила, чому зібралася піти з команди міністра Зоряни Скалецької.

"Я знала і дуже чітко розуміла, що в деяких напрямках, де особливо гостро назріла необхідність кардинальних змін, ми зустрінемо опір тих, кому всі ці 28 років було комфортно в умовах існування непрозорих правил, ще радянських підходів до розподілу ресурсів держави, колективної безвідповідальності та патерналізму. Знала, що зустрінемо критику тих, хто «за зміни, тільки не в нашому колгоспі». Але я також була переконана, що міністр, Зоряна Скалецька, яку я знала зі студентських років як викладачку та експерта з медичного права, також розуміє необхідність приймати часом непопулярні, але потрібні рішення, усвідомлює важливість командної роботи", - додала вона.

Однак, за словами Качурець, "з перших днів після призначення стало зрозуміло, що про командну роботу та формування загальної політичної позиції мова не йде".
 
"Всі спроби ініціювати налагодження такої роботи, зібратися разом з командою заступників та керівниками підрозділів МОЗ, визначити стратегічне бачення, обговорити ключові політичні рішення й курс - щоб кожен в Міністерстві розумів мету та логіку тих чи інших кроків - ігнорувалися або блокувалися. Я, як заступник міністра  не бачила і не брала участі в розробці та погодженні документа, який ліг в основу Програми діяльності

Кабінету Міністрів України. Для більшості працівників в МОЗ прийнятий документ з певними цілями став несподіванкою", - заявила Качурець.

Також, за її словами, до цих пір немає затвердженого наказом розподілу обов'язків між заступниками міністра.
 
"Без розподілу обов'язків ніхто із заступників не має можливості повноцінно реалізувати свої повноваження та працювати на результат, приймати самостійні рішення й нести за них відповідальність", - на завершення додала Качурець.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED