Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Дубілет озвучив аргументи з приводу низької народжуваності дітей у вихідні

Дубілет озвучив аргументи з приводу низької народжуваності дітей у вихідніЛікарі часто навмисно стимулюють пологи, щоб діти не народжувалися в вихідні дні,-розповів міністр.
 
В Україні у вихідні дні значно менша кількість пологів, ніж в будні, а кесарів розтин найчастіше призначають на вівторок.  І така статистика лякає.  Про це на своїй сторінці в фейсбуці повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.
 
"Якщо в радянські часи шанси народитися в будь-який день тижня були приблизно однаковими, то зараз відсоток у вихідні різко скоротився. Наприклад, якщо ви народилися після 1990 року, ймовірність народитися у вівторок на 50% вище, ніж у неділю", - написав Дубілет.
 
Міністр, провівши роботу з експертами, пояснив це так: батьки та лікарі спеціально стимулюють пологи, щоб вони не відбулися у вихідні, а високі показники у вівторок, пояснюються призначенням на цей день кесаревого розтину.
 
"Чому ця статистика лякає? Як мені пояснили фахівці, будь-яке штучне стимулювання більш ранніх пологів - це не дуже добре для здоров'я. Судячи з усього, медичні рішення в наших пологових будинках приймають не завжди в інтересах здоров'я дитини, а з якихось інших міркувань", - підсумував він.
 
Також, Дубілет поділився графіком, де розміщені показники народжуваності на кожен день тижня.

Дубілет озвучив аргументи з приводу низької народжуваності дітей у вихідні


Автор: Наталія Холявицька.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED