Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Медичні інновації українських науковців рятують життя по всьому світу

Медичні інновації від українських вченихУкраїнські науковці беруть активну участь в формуванні світової медицини. Проте науковці з Національної академії медичних наук України не вважають свої винаходи революційними. Не дивлячись на це, факт залишається фактом – українські розробки рятують життя людей кожного дня.

Найважливіші винаходи українських науковців у медичній галузі:
  • Можливість проводити шунтування на працюючому серці. Раніше для проведення такої операції потрібно було зупиняти серце та забезпечувати штучний кровообіг. Завдяки українським вченим, тепер операцію можна проводити на працюючому серці. Це набагато легше переноситься пацієнтом.
  • Гіпертермія при септичному ендокардиті. Це напрямок медицини, який в Україні значно розвиненіший, ніж у всьому світі. Стан людини зі складною хворобою значно покращується за рахунок штучного клапана, який поміщається в інфіковане середовище.
  • Спосіб електрозварювання м’яких тканин. Цей метод прийшов на заміну традиційному зшиванню. Завдяки цьому скорочується час та втрата крові. Технологія українських вчених використовується в Росії, Білорусії та Сполучених Штатах.
  • Електростимуляція нервових структур. Для цього електростимулятор підшивають до ділянки шкіри, яка пошкоджена. Отримуючи постійну стимуляцію, нерв значно швидше відновлюється.
  • Лікування ендокринних хвороб альгінатними капсулами. Це сучасна розробка українських вчених, яка тільки недавно почала використовуватись. Технологія полягає у використанні альгінатної капсули, що допомагає замінити функцію органу, який перестав виконувати своє призначення.
Остання інновація наразі досліджується на експериментальному рівні. Нею вже зацікавились іноземні медики.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED