Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ пропонує вирішити проблему дитячих будинків до 2020 року

МОЗ планує змінити систему інтернатів на патронатні та названі сім'їДля того, щоб змінити систему, згідно з якою зараз діють дитячі будинки, Міністерство охорони здоров’я України опублікувало два документи та пропонує суспільству долучитись до їх обговорення. Про закриття будинків не йде мова, але планується створення умов, в яких би діти росли не в дитячих будинках, а сім’ях.

Прес-служба МОЗ вказує, що ключовим аспектом трансформації системи являється принцип: діти повинні жити в сім’ях. Над реалізацією цього принципу працює Міністерство охорони здоров’я разом з іншими відомствами.

Для дитини найважливішими етапами формування особистості являються перші роки життя. Навіть зразкові інтернати не дадуть дитині того, що дасть патронатна чи названа сім’я. Це доводить світова практика.

Планується, що дитячі будинки до 2020 року будуть продовжувати працювати. Але паралельно з цим проводитиметься підготовка умов, які б дали можливість перевести дітей, від яких відмовились батьки, в сім’ї. В нині наявний дитячих домах діти будуть жити до 2023 року.

До цього ж року планується організація паліативно-реабілітаційних центрів, в яких діти з будь-яким соціальним статусом зможуть отримувати допомогу. МОЗ наголошує, що наразі в країні таких центрів катастрофічно не вистачає. Міністерство закликає всіх охочих долучатись до обговорення проблеми та пропонувати свої ідеї.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED