Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Знеболювальний препарат все-таки безпечний – Держлікслужба відмінила своє рішення

Держлікслужба знову дозволила аспірин ЛубнифармаДержавна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками зняла заборону, яку раніше сама наклала. 25 квітня в Україні було зафіксовано приголомшливий випадок – після вживання таблетки звичайно аспірину померла людина.
Після цього відповідальна в цій сфері служба оголосила лікарський засіб потенційно небезпечним. Вміст лікарської аптечки потрібно було переглянути. До речі, які бувають медичні аптечки і де є можливість їх купити, можна подивитись тут: аптечки медичні

Після цього ацетилсаліцилову кислоту в таблетках по 500 мг №10, яка випускається в блістерах, а саме серію 150717 виробництва фармацевтичного підприємства Лубнифарм заборонили в Україні. За цей час були проведені додаткові дослідження, які дозволили зазначеній Держслужбі прийти до кінцевого висновку щодо безпеки аспірину.

На своїй офіційній сторінці в мережі Держлікслужба повідомила, що знімає заборону на продаж ацетилсаліцилової кислоти (аспірину). Цей лікарський препарат дозволяє зняти помірний біль, який виникає з різних причин. Він популярний та доступний серед українців.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED