Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Підробка та продаж лікарняних листків через Інтернет стануть неможливими – медична реформа

Електронні листи непрацездатностіОблік електронних листків непрацездатності – це одне з нововведень, які супроводжують роботу електронної системи E-Health. Вона буде запущена в Україні вже цього року.

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун відзначає, що запровадження дасть можливість стежити за виписуванням лікарняних листків. Можна буде прослідкувати, який лікар це зробив і для кого. Це дасть змогу суттєво зменшити кількість підробок та торгівлю лікарняними листками через Інтернет.


Повний запуск електронної системи планується на кінець 2018 року. Зараз вона вже існує, ведеться реєстр медичних закладів, пацієнтів та лікарів. Зараз на порядку денному вибір пацієнтами лікарів і підписання договорів. У.Супрун наголошує, що МОЗ щомісяця буде звітувати про успіхи запровадження електронної системи. В звіті буде вказуватись, які саме послуги були надані: рецепти, листи непрацездатності та ін.

Очільниця МОЗ також звернула увагу на нову програму, ініційовану урядом. Це створення мережі кардіоцентрів. Вона має забезпечити допомогу кожній людині з інфарктом, коли потрібне стентування коронарних артерій. Головна ціль проекту – створити таку мережу, щоб кожен пацієнт зміг дістатись до медичного закладу протягом 2 годин.

Ці зміни відбуваються в рамках медичної реформи. У.Супрун наголошує, що зараз створюється система, головна ціль якої – увага не лише до лікування, а й для профілактики стану здоров’я. 

Автор: Инна Зарицкая
© Медицинский портал Здоров-Инфо
При использовании материалов статьи активная гиперссылка на zdorov-info.com.ua обязательна

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED