Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В МОЗ оголосили про початок закупівель ліків на 2018 рік

В МОЗ оголосили про початок закупівель ліків на 2018 рікСьогодні, 20 грудня 2017 року, Міністерство охорони здоров’я оголосило про початок закупівель необхідних ліків, передбачених державними програмами на наступний рік. Про це повідомляється на офіційному сайті МОЗ.

Наразі упродовж наступних 5-ти робочих днів в Міністерстві будуть приймати пропозиції щодо розширення списку медичних препаратів, обладнання, медичних товарі, вартість яких оплачуватиметься за державний кошт на 2018 рік. Коли їхній список буде остаточно затверджений, сформується технічне завдання для міжнародних посередницьких організацій, що здійснюватимуть майбутні закупівлі для пацієнтів України.

Пропозиції та зауваження щодо медичних номенклатур можна буде вносити до 26 грудня 2017 року до 18:00 включно. Вони приймаються Медичним департаментом МОЗ чи в електронному вигляді на адресу zakupivli@moz.gov.ua. У темі листа варто вказати “Пропозиції до номенклатури за напрямом”. Назву напряму слід вказати обов’язково.

У МОЗ повідомляють, що зараз нарешті вдалося вирівняти графік закупівель ліків ще до початку нового року. Це стало реальним вперше за три роки, з 2014 року, та свідчить про те, що робота Міністерства стає більш продуктивною.

Закупівлі ліків за кошти державного бюджету раніше в Україні здійснювалися через тендери. Нинішня команда МОЗ вказала на численні корупційні схеми, притаманні цим тендерам, які впливали на суттєве здорожчання ліків та відсутність здорової конкуренції. Починаючи з 2016 року закупівлі ліків здійснюються за посередництва міжнародних організацій, і в МОЗ вказують на значну економію та підвищену ефективність цього процесу.

В Україні є багато пацієнтів, які потребують дорогого та постійного лікування. Тому держава бере на себе зобов’язання забезпечити їх необхідними препаратами. Для цього і здійснюються міжнародні закупівлі ліків, які цього року вперше за багато часу буде розпочато без запізнення, ще до початку нового року.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED