Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Команда МОЗ здійснила робочий візит до США

Команда МОЗ здійснила робочий візит до СШАЗ 11 по 13 грудня 2017 року представники МОЗ здійснили робочий візит до США. У ньому взяли участь в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун та її заступник Павло Ковтонюк. Головна мета поїздки – обговорення майбутньої медичної реформи в Україні та співпраці між США та Україною у галузі охорони здоров’я.

Пані Супрун та пан Ковтонюк провели робочі зустрічі у:
  • Національному інституті демократії;
  • Раді національної безпеки США;
  • Державному департаменті США, зокрема в Агентстві США з міжнародного розвитку (USAID);
  • Пентагоні;
  • Світовому банку.
У Пентагоні Команда МОЗ здійснила робочий візит до СШАкоманда МОЗ зустрічалася з головнокомандуючою управління медичного забезпечення Армії США, генерал-лейтенантом Надією Вест. Головні питання до обговорення – організація надання кваліфікованої медичної допомоги українським військовим в умовах бойових дій та в мирний час. Військові та цивільні медики повинні мати рівнозначний доступ до медикаментів, медичного обладнання.

Уляна Супрун зазначила, що скрізь, де вони були, одним із перших їм ставили питання: як США може допомогти Україні в питанні впровадження медичної реформи? У Штатах постійно вдосконалюють власну систему охорони здоров’я, тому саме тут всім зрозуміло, наскільки важкі та необхідні кроки нині має зробити Україна.

Під час зустрічі з представниками Світового банку наша делегація отримала запевнення, що Україна і надалі отримуватиме фінансову підтримку для реалізації перспективних проектів у галузі охорони здоров’я. Також піднімалося питання подолання корупції в українській медицині. Важливі кроки у цьому питанні – впровадження електронної медицини, закупівлі лікарських засобів через міжнародні організації, підвищення рівня офіційного доходу медичних працівників.

Результатами поїздки до США у МОЗ задоволені. Планується подальша співпраця між нашими країнами для покращення рівня медичної допомоги та якості життя в Україні.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED