Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Україні відкрили першу клініку для тестування та лікування хворих на ВІЛ/СНІД

В Україні відкрили першу клініку для тестування та лікування хворих на ВІЛ/СНІДФундація AHFвідкрила першу в Україні клініку для тестування та лікування пацієнтів з ВІЛ/СНІД. Це сталося 15 грудня 2017 року, її адреса – м. Одеса, вул. Велика Арнаутська, 44. Про цю подію повідомляється на офіційному сайті МОЗ.

Тестування у даній клініці, яка отримала назву Test&Treat,можна буде пройти абсолютно безкоштовно. За попередніми підрахунками, цією послугою зможуть скористатися близько 2000 пацієнтів на рік. Одесу було обрано невипадково для відкриття першої подібної клініки в Україні. Справа в тому, що Одеський регіон має одні з найгірших показників захворюваності на ВІЛ/СНІД в нашій державі. Центр громадського здоров’я МОЗ надає наступну статистику, актуальну на 1 жовтня 2017 року: поширеність ВІЛ в Одеській області становить 876,4 випадки на 100 тисяч осіб.

У МОЗ В Україні відкрили першу клініку для тестування та лікування хворих на ВІЛ/СНІДстверджують, що близько половини з тих, хто має статус ВІЛ-позитивної людини в нашій країні, не знають про це. Це вкрай негативно впливає на стан їхнього здоров’я та фактично виключає можливість вести майже нормальний спосіб життя завдяки спеціальній антиретровірусній терапії. Тому не лише лікування, а й тестування на ВІЛ має таке надзвичайно велике значення. Дана клініка не буде єдиною в Україні, планується створити мережу подібних закладів по всій території держави.

Своєчасний прийом препаратів антиретровірусної терапії суттєво сповільнює та пригнічує розвиток ВІЛ. Із сучасними ліками ВІЛ-позитивна людина може жити довго, а якість її життя буде нормальною.

Усі послуги в медичному закладі Test&Treat є безкоштовними, графік його роботи: з 9:00 до 19:30 з понеділка по суботу, неділя вихідний.

Дану клініку відкрито за кошти фундації АНТИСНІД-США(AHF)в Україні та за сприяння Одеського обласного центру СНІД. AHF – це впливова неурядова організація, що працює над профілактикою, раннім виявленням і лікуванням ВІЛ/СНІД в усьому світі, зокрема і в Україні. 

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED