Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Холера вже добралася до Африки – ВООЗ

Холера вже добралася до Африки – ВООЗЕпідемія холери, яка вже багато місяців лютує на Аравійському півострові в Ємені, тепер дісталася і Африки. Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я. На сьогодні більше 500 людей вже померло від цієї хвороби в Демократичній республіці Конго, 35 – в Нігерії.

В цьому році епідемія холери в Конго уразила вже понад 10 міст, зокрема і столицю Кіншасу. У ВООЗ стверджують, що епідемія розповсюдилася вже на 20 з 26 провінцій держави. До поширення хвороби призвели погані санітарно-епідеміологічні умови в країні. ВООЗ направила до Конго групу експертів, яка складається з епідеміологів та спеціалістів охорони громадського здоров’я, щоб не допустити подальшого розповсюдження смертельного захворювання.

Тим часом, на у північно-східному регіоні Нігерії від холери померло 35 чоловік. Загальна кількість хворих при цьому близько 1200 осіб. Уряд Нігерії,міжнародні та внутрішні агенції з надання допомоги роблять все можливе для недопущення поширення холери на всю країну.

А що ж наразі відбувається в Ємені, звідки холера й прийшла цього разу на Африканський континент? За даними ВООЗ, на сьогодні більше 2000 осіб померло від холери у цій країні. На жаль, епідемія не йде на спад: число хворих продовжує зростати, щоденно збільшуючись на 3000 осіб. У Всесвітній організації охорони здоров’я заявляють, що цьогорічна епідемія холери в Ємені є найбільш масштабною у світі за всю його історію. Хвороба так швидко поширюється через відсутність чистої питної води, медичної інфраструктури, масове недотримання санітарно-гігієнічних норм.

Найчастіше збудник холери потрапляє до організму людини саме через воду. У країнах з низьким рівнем розвитку, де під час воєнних конфліктів було знищено водопроводи, холера розвивається найшвидше. Це інфекційне захворювання небезпечне тим, що людина страждає на надзвичайно важку форму діареї й блювання, під час яких втрачає колосальні обсяги рідини. Через це за відсутності своєчасного та якісного лікування хворий помирає від зневоднення за день-два. Та навіть лікування не дає гарантії того, що пацієнт зможе подолати недугу.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED