Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Уляна Супрун: «На наступний тиждень готуються акції проти медичної реформи»

Уляна Супрун: «На наступний тиждень готуються акції проти медичної реформи»Саме цієї осені після повернення з літніх канікул депутати Верховної Ради України планували розглядати законопроекти, на яких ґрунтуються медична, освітня та пенсійна реформа. Освітній реформі вже дали старт, тепер на черзі медична. Проте чим ближче до голосування, тим більше поширюється спротив старої системи охорони здоров’я реформуванню. На цьому наголошує виконуюча обов’язки Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. На своїй сторінці у Facebook вона повідомила про інформацію, яка до неї надійшла, щодо запланованих на наступний тиждень акцій проти впровадження медичної реформи.
 

Пані Супрун повідомляє, що в багатьох медичних закладах нашої держави нині проходить процес збору підписів для проведення акції проти заборгованості перед медиками у питанні виплати зарплат. Та вона розцінює це як привід для акції проти медичної реформи. Про неї їй повідомили небайдужі лікарі, які підтримують реформування галузі і хочуть реальних змін. На акцію до Києва закликають їхати на п’ятихвилинках, оформляють лікарям для цього відрядження, навіть купують квитки. Уляна Супрун стверджує, що заборгованість за оплату праці перед медиками щороку виникає саме на початку осені, і саме в цей період галузь дофінансовується з державного бюджету. Так має бути і цього року. Така ситуація, за словами пані Супрун, є неправильною, лікарі та інший медичний персонал мають право на гідне життя та регулярну оплату праці, але без суттєвих змін у системі досягти якогось зрушення в цьому питанні не вийде.

«Ви знаєте краще, ніж ми, що проблеми у сфері охорони здоров’я, її фінансування і заробітних плат лікарів є не через реформу, яку ми намагаємося провести, а тому що її досі не було проведено», – звернулася до лікарів пані Супрун.

Вчора на сайті МОЗ з’явилося повідомлення про те, що в міністерстві підготували проект розпорядження Кабміну «Про розподіл резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році», яке має вирішити проблему заборгованості перед медиками щодо виплат зарплат. Крім того, це розпорядження посприяє у наданні допомоги хворим, які страждають на ниркову недостатність та потребують діалізу, а також хворим на діабет. Проект розпорядження мають прийняти на одному з найближчих засідань Уряду.

Уляна Супрун зазначає, що заборгованість буде погашено незалежно від того, пройдуть акції у столиці й регіонах, чи ні. А щоб подібних колізій більше не ставалося, пані Супрун закликає підтримувати, а не саботувати зміни в галузі охорони здоров’я України.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED