Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Україна є країною з широким розповсюдженням гепатиту – ВООЗ

Україна є країною з широким розповсюдженням гепатиту – ВООЗВсесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оприлюднила дані, у яких назвала 17 країн світу з найбільшою розповсюдженістю гепатиту. До цього списку увійшла й Україна. Показники захворюваності на гепатит ВООЗ опублікувала до Всесвітнього дня боротьби з гепатитом, який відзначався 28 липня.

До зазначеного переліку належать наступні країни:
  1. Камбоджа.
  2. Камерун.
  3. Колумбія.
  4. Ефіопія.
  5. Грузія.
  6. Киргизстан.
  7. Марокко.
  8. Непал.
  9. Перу.
  10. Філіппіни.
  11. Сьєрра-Леоне.
  12. Південна Африка.
  13. Танзанія.
  14. Тайланд.
  15. Україна.
  16. Узбекистан.
  17. Зімбабве.
Станом на 2015 рік, за даними тієї ж таки ВООЗ, 1,34 мільйони людей у світі померли саме від гепатиту, це навіть більше, ніж від СНІДу. При цьому кількість смертей від гепатитів постійно зростає, і люди продовжують заражатися цією хворобою.

Противірусні препарати нового покоління є малотоксичними та ефективно борються з гепатитом С. З їх допомогою можна вилікувати 95% хворих на цю недугу, стверджують у ВООЗ. Гепатит називають повільним вбивцею, він призводить до цирозу та раку печінки. Всесвітня організація охорони здоров’я поставила за мету до 2030 року повністю подолати гепатит С за допомогою нових ліків. В Україні 28 липня, у Всесвітній день боротьби з гепатитом, запустили пілотний проект з боротьби з даною хворобою, у рамках якого впродовж 3-х років близько 2000 пацієнтів отримають ліки нового зразка та зможуть пройти тестування на наявність захворювання.

З гепатитом В людство навчилося боротися за допомогою вакцинації.Україна є країною з широким розповсюдженням гепатиту – ВООЗ За календарем щеплень, затвердженим в Україні, вакцина від гепатиту В повинна вводитися людині тричі впродовж першого року життя: у першу добу після народження, у віці 1 місяць та 6 місяців. Наразі у МОЗ заявляють, що всі необхідні вакцини є як в пологових будинках країни, так і в поліклініках й лікарнях, тож відсутність вакцинації у дітей – це результат небажання батьків щеплювати дитину. Слід розуміти, що лише за допомогою імунізації можна захистити дитину від цієї небезпечної хвороби.

Останнім часом Україна періодично потрапляє до “чорних списків” ВООЗ: нещодавно наша країна потрапила до переліку держав з найгіршою ситуацією щодо вакцинації, зараз – неблагополучних країн щодо поширення гепатиту. Сподіваємося, ця тенденція буде динамічно й неухильно змінюватися в бік покращення, адже від такої сумної статистики страждає населення України, а також міжнародний авторитет нашої держави в Європі та світі.
 
Читайте також: Україна зробила важливий крок у боротьбі з гепатитом С.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED