Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Тиждень імунізації в Україні та світі

Тиждень імунізації в Україні та світіВ останні 7 днів квітня традиційно у Європі та світі проходить Тиждень імунізації. До нього в цьому році нарешті активно приєднається і Україна. У період з 24 до 30 квітня 2017 року по всій країні будуть проходити заходи, зустрічі, виступи експертів з приводу профілактичних щеплень. Ініціатором проведення Українського тижня імунізації стала ГО «Батьки за вакцинацію», у світі всі заходи підтримуються Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ).

Для чого потрібен тиждень імунізації

ВООЗ визначає мету Всесвітнього тижня імунізації у сприянні активному застосуванню вакцин для захисту людей від важких хвороб. Також великою проблемою названа недостатня вакцинація дітей. Нещеплених дітей у світі сьогодні нараховується близько 19,5 мільйонів, такі дані надає ВООЗ.

У 2012 році 194 держави, які є членами ВООЗ, схвалили Глобальний план дій щодо вакцин, розроблений для того, щоб зробити імунізацію доступною для всіх. Україна також підписала цей План дій, проте до недавнього часу його виконання в нашій державі було на дуже низькому рівні. Ситуація із завезенням необхідних вакцин зараз значно покращилася, проте тепер існує головна проблема – недовіра батьків до імунізації.

Головні цілі Тижня імунізації у 2017 році наступні:

  1. Привернення уваги громадськості до ролі вакцинації в процесі збереження здоров’я нації.
  2. Розроблення практичного плану дій щодо охоплення імунізацією переважної більшості населення України.
  3. Інформування батьків про важливість та доступність вакцинації.
Уже зараз проходять підготовчі зустрічі з батьками та лікарями по всій країні, пов’язані із Всеукраїнським тижнем імунізації. Офіційно відкриє цей Тиждень зустріч батьків з популярним лікарем Євгеном Комаровським, яка відбудеться 24 квітня 2017 року у столичному НСК «Олімпійський», в Олімпійському дворику.

Ідеальний рівень охоплення імунізацією від небезпечних хвороб – 95%. В Україні, на жаль, ці показники набагато нижчі. Тому ми постійно стоїмо на порозі епідемій: то поліомієліту, то кору, то правцю. Список можна продовжувати ще довго. В нашій державі існує Національний календар профілактичних щеплень, відповідно до якого кожна дитина має право на безкоштовну вакцинацію від хвороб, вказаних в цьому документі. МОЗ заявляє, що вакцин зараз вистачає, тому головне – змінити думку батьків з цього питання. І тоді наші діти будуть здоровими і захищеними.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED