Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Корисні для здоров’я властивості авокадо

Корисні для здоров’я властивості авокадоАвокадо – це надзвичайно корисний для здоров’я фрукт, який в наші дні є цілком доступним в магазинах. Він сприяє концентрації пам’яті, зниженню ризику виникнення серцево-судинних недуг завдяки поліненасиченим жирним кислотам, які входять до його складу.

Даний екзотичний фрукт містить калій, який сприяє нормалізації серцевої діяльності, підвищує опірність організму до стресів. Крім того, авокадо знижує артеріальний тиск, тому показаний людям, які страждають на гіпертонію.

Авокадо є корисним для травлення, цей екзотичний фрукт стає у нагоді при закрепах. Даний фрукт містить багато поживних речовин, а от цукру, шкідливих жирів в ньому немає зовсім, що дає змогу включати його до дієтичного раціону. В авокадо є ще й  олеїнова кислота, функція якої – не давати утворюватися зайвому холестерину в крові та розщеплювати той, який вже встиг накопичитися.

Користь авокадо спостерігається й у нормалізації кровообігу та кровотворення. Мідь та залізо перешкоджають розвитку анемії, це важливі елементи кровотворення, а вітамін В2 відіграє істотну роль в процесі утворення червоних кров’яних тілець.

В авокадо багато таких корисних мікроелементів, як калій, натрій, кальцій, фосфор, марганець, магній. В ньому є вітаміни С, А, D, Е, групи В. Авокадо насичує клітини киснем та запобігає процесам старіння організму. Крім того, до його складу входять біологічно-активні речовини, що є запорукою омолодження організму. Тому дієтологи та косметологи часто радять вживати авокадо.

Олія з плодів авокадо широко використовується при виготовленні продукції парфумерної промисловості.

Незважаючи на величезну користь авокадо, їсти цей фрукт треба з обережністю. Його кісточка та листя містять шкідливі речовини, які є небезпечними для людей і можуть спровокувати порушення роботи травної системи та навіть призвести до алергії. Тому їсти авокадо слід обережно. Також трапляється індивідуальна непереносимість фрукту.

Авокадо – надзвичайно корисний фрукт. Якщо ви не маєте на нього алергії, сміливо включайте його до свого денного раціону.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED