Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як боротися з прищами влітку – поради косметологів

Як боротися з прищами влітку – поради косметологівВлітку, у сонячні й спекотні дні, багато людей скаржиться на появу такого прикрого явища, як прищі на шкірі. Чому ж так відбувається, чому висипання дошкуляють саме в теплу пору року, і як з ними боротися?

До причин виникнення прищів влітку належать наступні:
  1. Підвищене потовиділення. Коли шкіра потіє, вона стає вразливою: до неї прилипають часточки пилу та бруду. Крім того, мокрі ділянки шкіри ушкоджуються під час тертя об них рук та одягу, що теж провокує появу висипань. Невеличкі ранки, що утворюються на вологій шкірі, є сприятливим місцем для бактерій та мікробів, які потрапляють на шкіру разом із пилом. Слід враховувати ще наступне: коли піт висихає, він залишає на шкірі часточки солі, а це ще один фактор виникнення подразнення.
  2. Вплив сонця на шкіру. Ультрафіолетове випромінювання знижує шкірний імунітет, що полегшує життя мікробам та бактеріям. Крім того, існує хвороба, яка має назву сонячне акне – сильні висипання на шкірі через вплив на неї сонця. У побуті її ще називають алергією на сонце.
  3. Забрудненість повітря. Влітку, особливо в містах, гостро відчувається забрудненість повітря: через спеку, відсутність вітру. Це провокує токсичне навантаження на шкіру, що й призводить до висипань.
Щоб прищі не дошкуляли влітку, слід дотримуватися наступних доволі простих правил:
  1. Регулярно та правильно очищати шкіру. Від поту та вуличного смогу допоможе очищення шкіри, робити яке слід декілька разів на день, а не лише зранку та ввечері. Для цього за можливості треба вмиватися під проточною водою. Якщо такої можливості немає, допоможе протирання обличчя ватним диском, змоченим у тоніку. Якщо на шкірі не буде поту, солі та бруду, вона не буде запалюватися.
  2. Користуватися сонцезахисними кремами. Ці засоби суттєво знижують негативний вплив сонячної радіації на шкіру та запобігають появі прищів, спровокованих впливом сонячних променів.
  3. Зволожувати шкіру. Для цього використовують спеціальні засоби після вмивання та перед нанесенням крему.
  4. Забути на літо про скраби. Ці косметичні засоби механічно пошкоджують шкіру, що в поєднанні з потом та брудом провокує виникнення прищів. Тож влітку краще відмовитися від подібної косметики, принаймні, поки не спаде спека.
З висипаннями на шкірі влітку можна і треба боротися. Це досить нескладно, слід лише пам’ятати про певні правила. Проте якщо прищів дуже багато і вони не зникають, краще звернутися за консультацією до косметолога чи дерматолога.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED