Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Жінки краще за чоловіків вміють визначати емоції по очах

Жінки краще за чоловіків вміють визначати емоції по очахДля одних людей визначити емоційний стан співрозмовника досить легко, а от для інших це складне, іноді нереальне завдання. До того ж, ми буваємо відкритими, як книга, але можемо і закриватися від світу подібно до мушлі. Проте вчені стверджують, що не все залежить від нашої спостережливості: вміння визначати емоції інших по очах закладене у людини генетично та набагато краще розвинене у жінок, ніж у чоловіків.

Результатами свого дослідження з цього питання поділилися вчені Кембриджського університету, про це повідомляє ІА «Уніан» із посиланням на The Daily Mail. У дослідженні взяло участь більше 89 тисяч осіб із різних країн світу, настільки глобальних масштабів воно набуло. Спеціалісти зайвий раз підтвердили усім відому істину: жінки краще ідентифікують емоції оточуючих по очах, ніж чоловіки. Вчені стверджують, що це напряму пов’язано з генами.

Генетичні варіанти в третій хромосомі мають пряме відношення до читання думок по очах. У чоловіків немає взаємозв’язку між цією здатністю та змінами в хромосомі, а от у жінок цей взаємозв’язок є.

Попередні дослідження показали, що хворі на анорексію та люди з аутизмом дуже погано розуміються на емоціях оточуючих людей, вони не можуть розпізнати стан співрозмовника ні по його очах, ні по багатьох інших ознаках.

Емоції можна розрізняти не лише під час живого спілкування. Наприклад, ще 20 років тому було проведено дослідження, яке показало, що емоційний стан людини можна визначити по фотографії, на якій видно лише її очі. Чоловіки з цим завданням погано впоралися, а от жінки переважно правильно визначили настрій та самопочуття людини.

Всі ми розуміємо, наскільки різними є чоловіки і жінки. Вони по-різному сприймають цей світ, проте прекрасно доповнюють одне одного. Без чоловічої раціональності та жіночої чуйності світ був би зовсім іншим. Тож не треба загострювати увагу на наших відмінностях, варто мати з них зиск, розуміти, як використовувати з користю для всіх. 

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED