Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Звички, які допоможуть схуднути без шкоди для здоров’я

Звички, які допоможуть схуднути без шкоди для здоров’яЩоб схуднути, не обов’язково виснажувати себе постійними дієтами чи проводити години у тренажерному залі. Іноді просто треба виробити у себе певні звички, які допоможуть втратити зайві кілограми без нанесення шкоди власному здоров’ю.

Отже, що слід робити, щоб швидше схуднути?
  • Пити багато рідини. Нестача води має негативний вплив на метаболізм та дозволяє токсинам затримуватися в організмі. Лікарі рекомендують вживати не менше 1,5 л води на день.
  • Висипатися. Нестача сну призводить до негативних наслідків: люди, у яких фіксується хронічне недосипання, схильні вживати більшу кількість вуглеводів. А це вже закономірно зайві кілограми.
  • Забути про газовані солодкі напої. Велика кількість цукру, шкідливі кислоти, що містяться в таких напоях, негативно впливають на здоров’я людини та сприяють набору зайвої ваги.
  • Не можна пропускати прийом їжі за графіком. Для того, щоб схуднути, слід їсти невеликими порціями декілька разів на день, бажано в один і той самий час. Якщо обід було пропущено, це призводить до порушення метаболізму та переїдання під час наступної трапези.
  • Їсти повільно. Організму необхідно близько 20 хвилин для того, щоб зрозуміти, що він наситився. Тому вживати їжу рекомендовано повільно, щоб за ці 20 хвилин не з’їсти зайвого.
  • Відмовитися від знежирених продуктів. Такі продукти – це ніщо інше, як самообман: за калорійністю вони зовсім трішки поступаються звичайній їжі, проте у своєму складі містять малоефективні вуглеводи, які успішно замінюють жири.
  • Їсти з малих тарілок. Велика тарілка психологічно спонукає вживати більше їжі.
  • Вести рухливий спосіб життя. Лише достатня кількість рухів на добу буде запобігати постовому набору зайвої ваги. Це не обов’язково заняття в спортивному залі. Дуже добре для людини проводити багато часу на свіжому повітрі, гуляти, їздити на велосипеді. Корисною для здоров’я, загального самопочуття та стрункої фігури буде йога, заняття фітнесом, пілатесом, аеробікою.
  • Слідкувати за збалансованістю харчування. Правильний прийом їжі повинен бути таким: 50% овочів, 35% нежирного білка, 15% жирів. Тоді зайві кілограми не будуть накопичуватися на талії чи стегнах.
Нарешті схуднути – це мрія багатьох людей в усьому світі. Та мало хто розуміє, що досягти непоганих результатів можна шляхом налагодження правильного, здорового способу життя, режиму дня та харчування.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED