Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як зберегти здорову шкіру рук взимку: поради дерматологів

Як зберегти здорову шкіру рук взимку: поради дерматологівВзимку більшість людей скаржиться на такі проблеми, як сухість, почервоніння, лущення та тріскання шкіри кистей рук. Це і недивно, адже всьому виною мороз, холодний вітер, нестача вітамінів в організмі. Ситуацію може загострити перенесена інфекція чи інтоксикація організму. Дерматологи радять приділяти більше уваги стану рук саме в зимовий період для власного комфорту та гарного самопочуття.

Поради по догляду за руками взимку

Перше, що треба зробити, – надівати на вулиці рукавиці, бажано непродувні. Руки повинні бути в теплі та захищені від вітру, опадів і морозу.

Окрему увагу слід приділити догляду за шкірою рук. Не зайвими будуть креми для рук з жирною текстурою, які забезпечать їм своєрідну захисну плівку. Крем треба наносити не безпосередньо перед виходом на вулицю, а хоча б за 30 хвилин до цього. Інакше засіб просто не встигне подіяти.

Важливе місце у догляді за руками посідає зволоження. Після миття рук варто скористатися спеціальним зволожуючим засобом, щоб нейтралізувати дію мила, яке сушить шкіру.

Іноді на руках проявляється алергія на холод, що виглядає як висипання, почервоніння, лущення, свербіж шкіри, поява тріщин. Якщо ці симптоми виникли, слід обмежити контакт рук з побутовою хімією. Для цього рекомендовано користуватися гумовими рукавичками.

Мало хто знає, але поганий стан шкіри рук взимку цілком може залежати від проблем у роботі шлунково-кишкового тракту людини. Шкіра – дзеркало внутрішнього стану організму, який взимку як ніколи потребує повноцінного, збалансованого харчування. Якщо стан шкіри рук ніяк не вдається покращити, є сенс звернутися за обстеженням до лікаря-гастроентеролога. Клініку з гарним спеціалістами можна знайти в цьому Реєстрі.

Якщо проблема зі шкірою рук взимку проявилася, треба розуміти, що дитячий крем вже не допоможе. Дієві поради може дати дерматолог, він також призначить необхідні вітамінні комплекси та креми. Не варто недооцінювати важливість проблем зі шкірою, адже це реальний показник здоров’я людини. Гарні руки – це і красиво, і комфортно.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED