Які солодощі можна їсти без шкоди для фігури: висновки дієтологів
Існують щасливці, які не є солодкоїжками та абсолютно спокійно можуть жити без солодощів. Проте, на жаль, таких людей меншість. В основному смаколики є такими бажаними, особливо під час новорічних та різдвяних свят. Чи можна насолоджуватися ними та не боятися за зайві кілограми? Виявляється, можна, треба просто розуміти що, коли і в якій кількості споживати.
Солодке позитивно впливає на розумову діяльність та психічну рівновагу людини, тому повністю відмовляти собі в ньому не варто. Ось основні продукти, які можна вважати і смачними, і корисними.
Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове
Солодке позитивно впливає на розумову діяльність та психічну рівновагу людини, тому повністю відмовляти собі в ньому не варто. Ось основні продукти, які можна вважати і смачними, і корисними.
- Мед. Це природний смаколик, у складі якого є речовини, що стабілізують обмін речовин. Вуглеводи, що містяться в медові, швидко засвоюються організмом, заряджаючи людину енергією на весь день. Проте занадто багато їсти меду не варто: по-перше, від його великої кількості талія може все ж збільшитися, по-друге, мед – це іноді алерген. Ідеально буде випити зранку склянку теплої води з медом та лимонним соком (1 чайна ложка меду та краплинка соку лимона). Такий напій ідеально тонізує та є надзвичайно корисним та шлунку і жовчного міхура.
- Сухофрукти. Вони, на відміну від цукатів, не містять підсолоджувачів, натомість зберігають у балансі всі необхідні мікроелементи та вітаміни. Медики говорять, що лише в 5-ти шматочках засушеного абрикосі є денна норма заліза та кальцію для людини. До того ж, сухофрукти здатні «гасити» апетит.
- Морозиво. Як не дивно, іноді вживати морозиво теж можна, адже в ньому є багато кальцію, який робить кістки міцними та сприяє схудненню. Саме кальцій не дає жирові накопичуватися та стимулює організм більш активно спалювати жири з енергетичною метою.
- Мармелад. Його ще називають низькокалорійною цукеркою. Для виробництва цього десерту використовують желатин, пектин та агар, що є натуральними желуючими компонентами. Мармелад виводить з організму шлаки та токсини, знижує рівень холестерину, покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове