Перевозка больных

Можливості сучасної естетичної медицини на конкретних прикладах

Що може зробити сьогодні медицина? Напевно, все. А ні, майже все, інакше не було б ні пандемії, ні ситуації зі Стівом Джобсом. 

Тоді правильніше буде сказати так - вона може багато чого, але не все: вилікувати від багатьох недугів, багатьох хвороб, може продовжити життя, а іноді - і врятувати його.

Але це медицина - доктора, лікарні, страховки ... А на що здатна естетична медицина? Та й взагалі, для чого вона потрібна і що робить?

Відповімо простим прикладом. Якщо людина перехворіла якимось захворюванням і у неї на шкірі залишилися рубці і шрами на все життя, то, з одного боку, смертельного тут нічого немає. Але з іншого боку кожному з таких людей дуже хотілося б, щоб цих шрамів і рубців, звісно, не було. Ось в тому числі і на такі випадки і потрібна естетична медицина. Її не можна назвати просто косметологією, так як способи і методи роботи і досягнення результату принципово відрізняються в цих напрямках. Але служать вони однієї мети - краса людського тіла і, зокрема, самої людини.

Хорошим і зрозумілим кожній людині прикладом відмінностей цих напрямків може бути, наприклад, форма або розмір підборіддя людини. Якщо дівчина або молодий чоловік претендують на граціозність і витонченість, то форма підборіддя може або підкреслити ці якості, або позбавити людину цих якостей зовсім.

Що робить косметологія в такому випадку? Малює! Уміло граючи тінню і відтінком, професійний косметолог додасть видимість потрібної форми і зробить практично непомітним той недолік, за який береться. Просто підфарбувавши потрібні ділянки обличчя в потрібний відтінок, відбувається справжнісінька «косметологічна мімікрія». Тільки тримається такий ефект до першого вмивання або поки не буде відіграна потрібна роль в кіно або в житті.

Що в подібних ситуаціях робить естетична медицина? Вона ... змінює форму підборіддя! Геніопластіка (або ментопластіка) робить це кардинально, сильно, можливо трохи довго і трохи дорого, зате назавжди і з гарантованим, очікуваним, передбачуваним і постійним результатом. Змінити форму підборіддя - це тільки звучить короткою фразою з декількох слів, а на ділі - це цілий комплекс дій і заходів, який включає в себе:

  • Первинну консультацію - без неї нічого не почнеться, адже саме на першій консультації буде визначено: а чи геніопластіка Вам потрібна? Адже бувають випадки, коли причина невдоволення своїм зовнішнім виглядом насправді прихована зовсім в іншому. Наприклад, в неправильному прикусі. Але самі люди про це може або зовсім не підозрювати, або тільки підозрювати, але висновок зроблено невірний і людина прийшла виправляти зовсім не те, що варто виправляти насправді.
  • Складання плану лікування з комп'ютерним моделюванням результату. За цією короткою фразою стоїть не тільки маса витраченого часу і сил, але і мало не найважливіша для пацієнта частина - він повинен скласти своє майбутнє обличчя, результат операції. І тут дуже важливо, щоб фахівець був саме досвідченим - щоб зміг вчасно зупинити пацієнта від надмірних змін. Адже не секрет, що якщо людині набридло його довге підборіддя, то дуже важко буває зупинити такого бідолаху від надмірного його укорочення. Але ж при цьому результат може бути зовсім не таким, якого хотілося б - буде дисгармонія особи, але в зворотну сторону, буде занадто коротке підборіддя. Скрізь потрібна золота серединка.
  • Власне, сама операція по виправленню форми і розміру підборіддя. Досить довга і складна, з досить великим періодом реабілітації. Але що дає приголомшливий результат!

І саме за таким результатом люди і готові йти, чекати, платити, терпіти ... Один раз і назавжди виправити наболіле - чи не це мрія кожного стражденного?!

Інформація про хірургічної корекції підборіддя взята зі сторінок сайту ортогнатичному хірургії OrthoGo: https://orthogo.com.ua/services/mentoplastika-genioplastika