Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Основні симптоми алергії на цвіль

Основні симптом алергії на цвільВ прохолодну та вогку погоду поширення цвілі не є рідкісним явищем. Тому якщо прояви алергії виникають або посилюються коли йде дощ, можливо розвиток алергічної реакції саме на цвіль.

Відмітимо, що алергія на цвіль зазвичай не загрожує життю. Однак її симптоми можуть викликати дискомфорт у повсякденному житті.

Цвіль являє собою різновид грибка, який може рости у вологому приміщенні або на вулиці.
Алергеном у цьому випадку виступають спори цвілі. І хоча вони постійно витають у повітрі та можуть викликати реакції, проблема посилюється, коли ці спори прикріплюються до вологої поверхні, і цвіль починає поширюватися.
І наші домівки не є виключенням. Так цвіль може бути причиною скупчення вологи у підвалі або вологого місця під килимом. Відповідно не завжди людина може звернути на це увагу.

Існують тисячі різних видів форм алергену, однак алергія можлива лише на певні види цвілі.
Так у людини може бути алергія на цвіль у повітрі, а також на цвіль у харчових продуктах. Деякі харчові алергії, пов’язані з цвіллю, включають гриби, певні види сиру та ферментовані продукти.

Провокуючі фактори

Цвіль може стосуватися кожного, незалежно від того, чи присутня алергія на неї. Але наслідки, як правило, гірші для певних груп людей, які мають ослаблену імунну систему через хворобу або певні лікарські препарати.
 
До факторів ризику розвитку алергії на цвіль відносяться:
  • спадковий фактор;
  • захворювання дихальної системи (наприклад, астма або хронічне обструктивне захворювання легень);
  • умови роботи або місце проживання, де особа перебуває під впливом цвілі протягом тривалого періоду часу.

Основні симптоми 

  1. Чхання та кашель.
  2. Висипання на шкірі.
  3. Сльозотеча та свербіж очей.
  4. Закладеність носа.
Відповідно виниклі симптоми на початку можуть нагадувати перебіг ГРВІ. Тому самолікування не завжди може полегшити самопочуття.
Не є виключенням коли до патологічного процесу приєднується астма, що супроводжуватиметься кашлем, утрудненим диханням та відчуттям стиснення в грудях.

Тактика

Існує кілька варіантів лікування алергії на цвіль, що варіюються від безрецептурних препаратів до ліків що потребують рецепт від лікаря. Наприклад, антигістамінні, інтраназальні стероїди, сольові розчини.
 
Крім того, залежно від типу та тяжкості алергії на цвіль лікар може порекомендувати лікування  у вигляді введення алергенів (імунотерапія), щоб допомогти імунній системі організму ефективніше впоратися з алергією на цвіль.

Як зазначалося вище вплив цвілі навряд призведе критичного стану хворого, однак при збільшенні її впливу симптоми захворювання все ж погіршуватимуться. Так алергія на цвіль може прогресувати, а напади можуть посилюватися.

З метою запобігання алергії та безпосередньо її нападів рекомендовано запобігти накопиченню вологи. В домашніх умовах рекомендуємо придбати бактерицидний рециркулятор, який зменшує вплив патогенних збудників, дезінфікуючи повітря в приміщеннях. Ознайомитися з різновидом бактерицидних рециркуляторів можливо в  медичному маркеті ITMED.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм